Soffie Desszertpercek

Opera szelet

2016. június 24. - soffiedesszertpercek

Sokféle gasztro magazin kering mostanság is, de én régebben a Süti Varázs nagy rajongója voltam. Minden részt összegyűjtöttem! :D

Habár szeretek saját receptekkel kísérletezni, néha alig várom, hogy kipróbálhassam más receptjeit is. :) Most, a már régóta kiszemelt, Opera szeletet sütöttem meg, és hát nem okozott csalódást. Ez egy francia desszert igazán finom ganache-al, kávés vajkrémmal, marcipános ízvilágú és lisztemntes piskótával. Mennyei összhang.

operatorta3.JPG

Nehézség: ***

Idő: kb. 1 óra + sütési, hűlési idő

operatorta.JPG

Hozzávalók

kb. 18 cm átmérőjű tortakarika

Piskótához:

  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál presszókávé
  • 1 teáskanál mandula aroma
  • 140 g olvasztott étcsokoládé
  • 75 g cukor

Csokoládékrémhez:

  • 175 g étcsokoládé
  • 75 ml tejszín
  • 75 g nutella
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 100 ml habtejszín

Kávés krémhez:

  • 100 g puha vaj (itt mindenképpen ragaszkodjuk az igazi vajhoz)
  • 100 g porcukor
  • 2 evőkanál presszókávé

Bevonathoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 50 g vaj
  • 2 evőkanál tejszín

operatorta2.JPG

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és készítsünk elő sütőpapírt. A sütőpapír hátuljára rajzoljuk körbe a tortakarikánkat háromszor (három külön lapot fogunk sütni).
  2. A tojás sárgájákat keverjük el a kávéval, mandulaaromával, majd az olvasztott csokoládéval. 
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és időközben adagoljuk hozzá a cukrot. Végül apránként keverjük össze a csokoládés krémmel.
  4. Osszuk el a tésztát három fele, és kenjük el a felrajzolt tortakarikák mentén a sütőpapíron. Süssük meg a tésztát 15 perc alatt. TIPP: ha ügyesen rajzoltunk, akkor egy tepsibe 2 piskóta lap is el fog férni. :)
  5. A csokoládékrémhez olvasszuk fel a csokoládét gőz felett,ó a folyékony tejszínnel és nutellával. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk a csokis részhez. Végül a habbá vert tejszínt is forgassuk bele. Hagyjuk picit állni, hogy sűrűsödjön a krém.
  6. A kávés krémhez a vajat habosítsuk ki a kávéval és a porcukorral alaposan.
  7. Ezután kezdjük el összeállítani a tortánkat. :) Ha a tortalapokat szabályosra szeretnénk (és kenés vagy sütés közben a megrajzolt vonalon túlfutott a tészta), nyugodtan szúrjuk ki újra a tortakarikánkkal vagy vágjuk körbe. Ezutána folyamat a következő: piskóta + ganache + kávés krém + piskóta +ganache + kávés krém + piskóta. Fontos, hogy a két krém között hűtsük a tortát legalább 10 percig (meggyorsítva akár mélyhűtőben), és csak utána tegyük rá a másik krémet, így lehetünk abban biztosak, hogy szép egyenletes lesz a két krém, és nem keverjük őket össze. ;) Ez kicsit időigényes, de megéri. :)
  8. Végül olvasszuk fel a csokit a mázhoz a vajjal és a tejszínnel. Ezt ízlés szerűen használhatjuk fel. Ha várunk, hogy besűrűsödjön, krémként rákenhetjük. Ha folyékonyan tesszük rá, szépen rácsorgathatjuk. :) Én csak a torta tetejére tettem most, szerintem így is igen mutatós lett. ;)

Türelem játék, de egyáltalán nem nehéz! És nagyon tömény, de finom lesz az eredmény! ;) Remélem, Ti is nekiveselkedtek. :P

operatorta4.JPG

Recept forrása: Sütivarázs magazin, 12. szám (2013)

A bejegyzés trackback címe:

https://soffiedesszertpercek.blog.hu/api/trackback/id/tr748835950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása