Csupa csoki!!! :D Elég kis adagban készítettem (kb. 9 szelet jött ki belőle), de olyan tömény, hogy bőven elegendő, ha nem akarunk óriási bűnbe esni. Hogy kicsit megbolondítsam, feldobdtam egy-két dologgal, és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon is jó lett, és ennek ellenére is pár perces süti maradt. ;)
Nehézség: ***
Idő: kb. 15 perc + sütés
Hozzávalók
kb. 20 x 20 cm-es sütőforma
Tésztához:
- 250 g étcsokoládé (a csokoládé íze elég meghatározó ebben a sütiben, szóval érdemes jó minőségűt venni)
- 2 db tojás
- 30 g liszt
- 50 g cukor
- só
- 50 g törökmogyoró
Karamellhez:
- 50 g cukor
- 35 g tejszín
Elkészítés
- A törökmogyorót piritsuk meg zsiradéktól mentesen, pár perc alatt egy serpenyőben. Közben pedig gőz felett olvasszuk meg a csokoládét.
- Ezután keverjük a csokoládéhoz a cukrot, a nagy csipet sót, majd ha már nem túl forró, a két egész tojást, gyorsan elkeverve. Végül keverjük bele a lisztet is.
- Az előkészített, sütőpapíros vagy szilikon tepsinkbe kenjük bele masszánkat, majd szórjuk meg a törökmogyoróval. (Persze, a masszába is tehetjük, előre belekeverve, ha akarjuk, de így látványosabb lesz.)
- A karamellhez a cukrot olvasszuk meg egy lábasban, kevergetve, majd ha teljesen karamellizálódott, adjuk hozzá a meleg tejszínt. Össze-vissza csorgassuk a nyers tésztánk tetejére. Persze utólag a kész sütire is csorgathatjuk, de akkor vagy villával evős desszert válik belőle melegen, vagy várnunk kell, amíg kicsit megszilárdul rajta a tejszínes karamel.
- Süssük meg kb. 15-20 perc alatt 180 °C-on a sütőben. Ajánlatos langyosan enni, és akár egy hideg vanília fagyival is feldobhatjuk, ahogy azt szokás a brownie-kal. ;) Mi magában ettük, és így is fantasztikus volt. :)