Most már süssünk valami 'nem tortát' is, végül is fel kéne már avatni azt a meseszép tálcát is, amit múltkor szereztem! :D
Szóval nah... néha ilyen tudatos érvek is vezérelnek. :) És mivel imádom a Nutellát, és most a kedvenc gyümölcsöm, az eper is szezonjában van, így született meg ez a finomság. Garantált siker a Nutellát kedvelőknél, és garantált siker a kevésbé édesszájúaknál is, hiszen az epres hab kiegyensúlyozza az édes sütit, egyáltalán nem tömény. :)
Nehézség: ***
Idő: 20 perc + sütés
Hozzávalók
12 db-os muffin sütőforma
Tésztához:
- 200 g + 50 g Nutella
- 100 g olvasztott vaj
- 4 tojás
- 50 g liszt
Habhoz:
- 250 g eper
- 500 g mascarpone
- 200 ml tejszín
Elkészítés
- 200 g Nutellát keverjük el a tojás sárgájákkal, olvasztott vajjal és a liszttel. Közben verjük kemény habbá a tojás fehérjéket, majd óvatosan keverjük a Nutellás masszához.
- Tegyünk muffinpapírokat a sütőformánkba, és adagoljuk egyenlően a formákba a tésztánkat. Ezután egy kanál segítségével tegyünk mindegyik közepébe egy-egy kis adag Nutellát. Végül az előmelegített sütőben, kb. 160 °C-on süssük készre a cupcake-eket kb. 20 perc alatt. Egy villával vagy fapálcikával ellenőrizzük mindenképpen, hogy biztosan megsült-e (nem ragad-e) a tészta. :)
- Amíg hűlnek a muffinok, tisztítsuk meg és vágjuk fel az epret (esetleg tegyünk el pár szemet a díszítéshez). Turmixoljuk össze az epret egy kevés tejszínnel. Vagy ha fagyasztott epret használnánk, mindenképpen engedjük kiolvadni és a felesleges levet, ami keletkezik nyomkodjuk ki. A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és végül forgassuk össze mindent óvatosan, először a mascarponet, majd fokozatosan a tejszínhabot. Végezetül, ízlés szerint habzsákból díszítsük a kis cupcake-eket. :) FONTOS: a mascarpone-t ne kevergessük túl sokáig, mert könnyen folyossá válhat. Ha mégis lágyabbra sikerülne a krémünk, mint terveztük, egy kis lapzselatinnal tudunk javítani a helyzeten. ;)
- És már csak egy dolog van hátra: befalni mindet! :D