Soffie Desszertpercek

Nutellás cupcake epres mascarpone habbal

2016. május 05. - soffiedesszertpercek

Most már süssünk valami 'nem tortát' is, végül is fel kéne már avatni azt a meseszép tálcát is, amit múltkor szereztem! :D 

Szóval nah... néha ilyen tudatos érvek is vezérelnek. :) És mivel imádom a Nutellát, és most a kedvenc gyümölcsöm, az eper is szezonjában van, így született meg ez a finomság. Garantált siker a Nutellát kedvelőknél, és garantált siker a kevésbé édesszájúaknál is, hiszen az epres hab kiegyensúlyozza az édes sütit, egyáltalán nem tömény. :)

dsc_0147.JPG

Nehézség: ***

Idő: 20 perc + sütés

dsc_0133.JPG

Hozzávalók

12 db-os muffin sütőforma

Tésztához:

  • 200 g + 50 g Nutella
  • 100 g olvasztott vaj
  • 4 tojás
  • 50 g liszt

Habhoz:

  • 250 g eper
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml tejszín

dsc_0141.JPG

Elkészítés

  1. 200 g Nutellát keverjük el a tojás sárgájákkal, olvasztott vajjal és a liszttel. Közben verjük kemény habbá a tojás fehérjéket, majd óvatosan keverjük a Nutellás masszához.
  2. Tegyünk muffinpapírokat a sütőformánkba, és adagoljuk egyenlően a formákba a tésztánkat. Ezután egy kanál segítségével tegyünk mindegyik közepébe egy-egy kis adag Nutellát. Végül az előmelegített sütőben, kb. 160 °C-on süssük készre a cupcake-eket kb. 20 perc alatt. Egy villával vagy fapálcikával ellenőrizzük mindenképpen, hogy biztosan megsült-e (nem ragad-e) a tészta. :)
  3. Amíg hűlnek a muffinok, tisztítsuk meg és vágjuk fel az epret (esetleg tegyünk el pár szemet a díszítéshez). Turmixoljuk össze az epret egy kevés tejszínnel. Vagy ha fagyasztott epret használnánk, mindenképpen engedjük kiolvadni és a felesleges levet, ami keletkezik nyomkodjuk ki. A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és végül forgassuk össze mindent óvatosan, először a mascarponet, majd fokozatosan a tejszínhabot. Végezetül, ízlés szerint habzsákból díszítsük a kis cupcake-eket. :) FONTOS: a mascarpone-t ne kevergessük túl sokáig, mert könnyen folyossá válhat. Ha mégis lágyabbra sikerülne a krémünk, mint terveztük, egy kis lapzselatinnal tudunk javítani a helyzeten. ;)
  4. És már csak egy dolog van hátra: befalni mindet! :D

dsc_0157.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://soffiedesszertpercek.blog.hu/api/trackback/id/tr608687436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása