Tudtad, hogy van málnás Kinder Pingui is? Kóstoltad már? Ha nem, akkor azonnal futás a boltba, és kóstold meg! Mennyei. ;)
Szóval, éppen ezért is inspirált ez a finomság, és elkészítettem az ijesztően hasonló sütis változatát. Miért is jó ez? Hiszen ugyan olyan finom, viszont jóval többet ehetünk belőle egyszerre! :D
Mi a titka? Vegyél 10 csomag málnás Kinger Pinguit, törd apró darabokra, nyomkodd egy tepsibe, majd, ha összeállt szeletelheted is. :D :D :D Nah jó, nem, de majdnem ilyen egyszerű, szóval nincs kifogás, hogy miért ne, csak indok, hogy miért de! ;)
Nehézség: ***
Idő: 30 perc + sütés
Hozzávalók
kb. 30x20 cm-es tepsi, jobb esetben, állítható keret
Tésztához:
- 6 db tojás
- 120 g margarin/vaj
- 120 g cukor
- 130 g liszt
- 20 g kakaó
Krémhez:
- 500 g Philadelphia krémsajt
- 140 g tejföl
- 300 ml tejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 150 g porcukor
Málna réteghez:
- 2 db lapzselatin
- 250 g málna (fagyasztott is jó)
- 150 g cukor
Csokimázhoz:
- 200 ml tejszín
- 200 g étcsokoládé
Elkészítés
- A piskótához verjük fel a tojás fehérjéket a cukorral kemény habbá. Közben pedig a puha vajat habosítsuk ki, és keverjük hozzá egyesével a robotgéppel a tojássárgájákat.
- A tojásfehérje habból egy kevéssel lazítsuk fel a vajas részt, majd adjuk hozzá az összeset, de ekkor már óvatosan elkeverve, hogy nehogy összetörjük a habot. Végül szitáljuk hozzá a lisztet és a kakaóport és keverjük el benne óvatosan.
- Az kb. 160 °C-ra előmelegített sütőben süssük meg a piskótát 30-40 perc alatt. (Mindenképp ellenőrizzük szúrópróbával, hiszen sütőnként, funkciónként eltérő lehet a szükséges idő, és persze ne feledkezzünk a sütőpapír használatáról vagy a vajazós/lisztezős lépésről.)
- A megmosott málnát a cukorral tegyük tűzhelyre, és főzzük, addig, ameddig a leve nagy része elpárolog, de nem kell belőle lekvárt főzni. ;) Közben készítsük el a zselatin lapokat a leírás alapján, de csak akkor adjuk hozzá, mielőtt betöltenénk.
- Közben a krémhez az alapanyagokat keverjük össze. A zselatin fixet még az elején, alaposan keverjük el a Philadelphia krémsajttal, tejföllel, hogy ne legyen csomós.
- Végül a félbevágott piskótára kenjük el egyenletesen a krém felét. (Célszerű a tepsiben, tortakeretben, hogy tartsa a formát.) Erre rá kenjük el a zselatinnal elkevert málnát. Ezután óvatosan a maradék krémet egyengessük el, és zárjuk a másik piskóta felével.
- A csokoládét gőz felet olvasszuk fel, majd keverjük hozzá apránként a felmelegített tejszínt. Ezt öntsük a sütink tetejére, és ízlés szerint egyenesen, vagy rusztikusan egyengessük el rajta.
- Már csak várnunk kell pár órát, hogy összeálljon a sütink, a legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben. Távolítsuk el a keretet (vagy hagyjuk a tepsiben) és szeleteljük forró vízbe mártott késsel.
IMÁDTAM, remélem, Te is fogod. ;)