Soffie Desszertpercek

Málnás Kinder Pingui szelet

2016. május 13. - soffiedesszertpercek

Tudtad, hogy van málnás Kinder Pingui is? Kóstoltad már? Ha nem, akkor azonnal futás a boltba, és kóstold meg! Mennyei. ;)

Szóval, éppen ezért is inspirált ez a finomság, és elkészítettem az ijesztően hasonló sütis változatát. Miért is jó ez? Hiszen ugyan olyan finom, viszont jóval többet ehetünk belőle egyszerre! :D

Mi a titka? Vegyél 10 csomag málnás Kinger Pinguit, törd apró darabokra, nyomkodd egy tepsibe, majd, ha összeállt szeletelheted is. :D :D :D Nah jó, nem, de majdnem ilyen egyszerű, szóval nincs kifogás, hogy miért ne, csak indok, hogy miért de! ;)

dsc_0055.JPG

Nehézség: ***

Idő: 30 perc + sütés

dsc_0057.JPG

Hozzávalók

kb. 30x20 cm-es tepsi, jobb esetben, állítható keret

Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 120 g margarin/vaj
  • 120 g cukor
  • 130 g liszt
  • 20 g kakaó

Krémhez:

  • 500 g Philadelphia krémsajt
  • 140 g tejföl
  • 300 ml tejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 150 g porcukor

Málna réteghez:

  • 2 db lapzselatin
  • 250 g málna (fagyasztott is jó)
  • 150 g cukor

Csokimázhoz:

  • 200 ml tejszín
  • 200 g étcsokoládé

dsc_0042.JPG

Elkészítés

  1. A piskótához verjük fel a tojás fehérjéket a cukorral kemény habbá. Közben pedig a puha vajat habosítsuk ki, és keverjük hozzá egyesével a robotgéppel a tojássárgájákat.
  2. A tojásfehérje habból egy kevéssel lazítsuk fel a vajas részt, majd adjuk hozzá az összeset, de ekkor már óvatosan elkeverve, hogy nehogy összetörjük a habot. Végül szitáljuk hozzá a lisztet és a kakaóport és keverjük el benne óvatosan.
  3. Az kb. 160 °C-ra előmelegített sütőben süssük meg a piskótát 30-40 perc alatt. (Mindenképp ellenőrizzük szúrópróbával, hiszen sütőnként, funkciónként eltérő lehet a szükséges idő, és persze ne feledkezzünk a sütőpapír használatáról vagy a vajazós/lisztezős lépésről.)
  4. A megmosott málnát a cukorral tegyük tűzhelyre, és főzzük, addig, ameddig a leve nagy része elpárolog, de nem kell belőle lekvárt főzni. ;) Közben készítsük el a zselatin lapokat a leírás alapján, de csak akkor adjuk hozzá, mielőtt betöltenénk.
  5. Közben a krémhez az alapanyagokat keverjük össze. A zselatin fixet még az elején, alaposan keverjük el a Philadelphia krémsajttal, tejföllel, hogy ne legyen csomós.
  6. Végül a félbevágott piskótára kenjük el egyenletesen a krém felét. (Célszerű a tepsiben, tortakeretben, hogy tartsa a formát.) Erre rá kenjük el a zselatinnal elkevert málnát. Ezután óvatosan a maradék krémet egyengessük el, és zárjuk a másik piskóta felével.
  7. A csokoládét gőz felet olvasszuk fel, majd keverjük hozzá apránként a felmelegített tejszínt. Ezt öntsük a sütink tetejére, és ízlés szerint egyenesen, vagy rusztikusan egyengessük el rajta.
  8. Már csak várnunk kell pár órát, hogy összeálljon a sütink, a legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben. Távolítsuk el a keretet (vagy hagyjuk a tepsiben) és szeleteljük forró vízbe mártott késsel.

IMÁDTAM, remélem, Te is fogod. ;)

dsc_0054.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://soffiedesszertpercek.blog.hu/api/trackback/id/tr698714432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása