Soffie Desszertpercek

Utolsó kommentek:

Rácz Attila2 2017.07.07. 13:03:58

@soffiedesszertpercek: semmi gond. Értékelem a minőségi anyaghasználatot, otthonra. Ipari körülmények között csak a Korona kávéházban csináltuk vajjal a dolgokat a várban. Ott el is kérték az árát. Magamnak is kb. így csinálnám :)

Bejegyzés: Dobostorta a javából

soffiedesszertpercek 2017.07.06. 19:08:37

@tóninéni: Valamiért elkerülte a figyelmemet a kommented. Ne haragudj. :( Örülök, hogy kipróbáltad! :) Remélem, sikert arattál vele. ;)

Bejegyzés: Mogyoróvajas sajttorta

soffiedesszertpercek 2017.07.06. 19:02:53

@Rácz Attila2: Igen, jogos, az a pontos megfogalmazás! :) De azt hiszem nem profi cukrászoknak írom ezeket a bejegyzéseket, így nem hiszem, hogy hatalmas hibát vétettem. De köszönöm. :)

Bejegyzés: Dobostorta a javából

soffiedesszertpercek 2017.07.06. 18:59:19

@miyagawa: Pontosan. Többféle piskóta létezik, szakmailag is több kategórába soroljuk őket. A hozzáadott vaj (zsiradék miatt) ez a nehéz piskóták közé sorolandó.

Bejegyzés: Dobostorta a javából

soffiedesszertpercek 2017.07.06. 18:53:47

@Ea: Örülök! :) Ha készül kép, nyugodtan oszt meg a tapasztalataiddal, kíváncsi vagyok!

Bejegyzés: Dobostorta a javából

soffiedesszertpercek 2017.07.06. 18:52:35

@Kávét kaláccsal!: Nem is írtam, hogy mindenképp 8 lapból kell készüljön, mindenki ahogy szeretné. Nekem így jobban tetszik. :) Ez nem 100%-ban az eredeti recept ilyen szempontból, így ezért nem is az a recept neve, hogy 'az erederi dobos'. A krém és lapok betöltési arányával egyet értek, azt hiszem a vonalzóval való méréstől ez esetben eltekintettem. :)

Bejegyzés: Dobostorta a javából

soffiedesszertpercek 2017.07.06. 18:47:23

@Gyorgy Toth: Kb. 16 cm-es, ahogy írtam a leírásban. :)

Bejegyzés: Dobostorta a javából

Gyorgy Toth 2017.07.02. 19:03:30

Hány cm átmérőjű a tál, amihez a nyolc lap készült ebből a mennyiségből?

Bejegyzés: Dobostorta a javából

miyagawa 2017.07.02. 15:58:37

@bekestobbsegg: Most kerestem rá, piskóta az, kevés vajjal, az eredeti Dobos-féle recept szerint is. (wikipedia)

Bejegyzés: Dobostorta a javából

Rácz Attila2 2017.07.02. 15:02:49

Karamell helyett javaslom a tetejére a doboscukrot :D

Bejegyzés: Dobostorta a javából

user friendly 2017.07.02. 12:08:28

Mondjuk tényleg 6 lapból készül az eredeti, nem 8-ból, úgy könnyebb is kezelni, de ez részletkérdés, rosszabb biztos nem lesz 8 lapból sem. Különben jól néz ki, biztos finom is.

Bejegyzés: Dobostorta a javából

bekestobbsegg 2017.07.02. 10:34:12

@David Bowman: Mi van benne piskóta helyett?

Bejegyzés: Dobostorta a javából

Csipyke 2017.07.02. 09:41:57

@Zsíros Bödön: igy van. Ugyanis a cukrászatnak ez az alapja.

Bejegyzés: Dobostorta a javából

Zsíros Bödön 2017.07.02. 06:44:19

@Kávét kaláccsal!: gondolom te mikrogrammra kiméred az adagokat

Bejegyzés: Dobostorta a javából

David Bowman 2017.07.01. 22:18:23

A Dobos tortában nincs piskóta. Ettől még lehet finom.

Bejegyzés: Dobostorta a javából

Ea 2017.07.01. 21:11:52

Nekem tetszik, ki fogom probalni

Bejegyzés: Dobostorta a javából

segar 2017.07.01. 14:47:27

Az odáig tényleg úgy van, hogy a "cukrászdák" ócsítanak. De hát ez (mondjuk rajtad kívül) kit érdekel??!?
___
Úgyvan: senkit.
___
Úgyhogy legutóbb tíz év kellett, hogy kétszer annyi cukorbeteg legyen. Most elég lesz már öt... (A többiről, mint pölö a rák most jótékonyan elfelejtkezünk...) :|

Bejegyzés: Dobostorta a javából

inotai koszlidérc 2017.07.01. 12:42:15

Dobostortát 6 tésztalapból sütjük, nem 8-ból. Aztán meg egyformára töltjük össze a lapokat a krémmel, másszóval egyforma vastag a tészta és a krém. A doboscukor a tetején viszont egész szép lett, ez igazából tényleg csak gyakorlás kérdése.

Bejegyzés: Dobostorta a javából

tóninéni 2016.10.19. 14:56:40

Most készült el, annyi változtatással, hogy csak 2 deci tejszínt használtam a végén, meg 150 g csokit. Kíváncsi leszek!

Bejegyzés: Mogyoróvajas sajttorta
süti beállítások módosítása