Soffie Desszertpercek

Mogyoróvajas sajttorta

2016. október 07. - soffiedesszertpercek

Egy bödön mogyoróvajjal szereltek fel a kollegáim. :D Nem is tudom, miért rám gondoltak, hogy hasznosítsam. :D A kölcsönös üzlet tárgya volt, hogy nekik is süssek valamit, én pedig a maradékkal azt kezdek, amit akarok. Ennek örömére beindult a fantáziám mogyoróvajas sütemények terén. Tény, nem tudom elképzelni ezt magában hogyan tudják megenni kenyéren kint, a 'nagy' amerikaik, de nem szólok egy szót se a nutella imádatommal. :D Mindenesetre süteménybe tökéletesen finom, ezzel a sajttortával pedig nem tudtok mellélőni! :P

mogyorovajas_sajttorta3.jpg

Nehézség: ***

Idő: 30 perc + sütés, hűlés

mogyorovajas_sajttorta1.jpg

Hozzávalók

26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma

Tészta alaphoz:

  • 2 csomag Győri Édes Zabfalatok (2 x 215 g)
  • 200 g vaj

Sajtkrémhez:

  • 500 g krémsajt (Mascarpone)
  • 125 g tejföl
  • 200 g cukor
  • 300 g mogyoróvaj (100%-osat használtam, de bármilyen megteszi)
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 3 db tojás

Csokimázhoz:

  • 200 g étcsokoládé
  • 300 g tejszín
  • 80 g sózatlan földimogyoró

mogyorovajas_sajttorta2.jpg

mogyorovajas_sajttorta4.jpg

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
  2. A kekszet daráljuk le, vagy egy zacskóban sodrófával össze is morzsolhatjuk, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Ezután nyomkodjuk a formánk aljába egyenletesen. Süssük kb. 5-8 percig.
  3. A krémhez keverjünk mindent egybe, robotgéppel. Majd öntsük a tészta tetejére. Tegyük az egészet a sütőbe 35-45 percig. A széle már teljesen megsül ekkor, kissé repedezik, de a közepe lágynak tűnik. Ne ijedjünk meg. Tipikus sajttorta dolog. :) Ahogy hűl majd a sütemény, úgy fogja a végleges állagát elnyerni.
  4. Végül melegítsük fel a tejszínt, és tegyük bele az étcsokoládét. Keverjük, amíg teljesen el nem olvad, és öntsük (akár még a meleg) sajttorta tetejére. Kicsit ütögessük a tortaformát a munkaasztalhoz, hogy buborékmentesen, egyenesre simuljon a csokoládé a tetején. :) 
  5. Végül szórjuk meg ízlés szerint, dekorációként mogyoróval. :) Már csak meg kell várnunk, amíg teljesen kihűl. Ez nem kis meló. :D Célszerű kihűlés után egy jó pár órát, estét a hűtőben állni is és csak azután eltávolítani a tortaforma szélét, és fogyasztani. :)

NYAMMM, olyan finom! :P

mogyorovajas_sajttorta5.jpg

mogyorovajas_sajttorta6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://soffiedesszertpercek.blog.hu/api/trackback/id/tr6911760707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóninéni 2016.10.19. 14:56:40

Most készült el, annyi változtatással, hogy csak 2 deci tejszínt használtam a végén, meg 150 g csokit. Kíváncsi leszek!

soffiedesszertpercek 2017.07.06. 19:08:37

@tóninéni: Valamiért elkerülte a figyelmemet a kommented. Ne haragudj. :( Örülök, hogy kipróbáltad! :) Remélem, sikert arattál vele. ;)
süti beállítások módosítása